Salvează Timp! Mănâncă Sănătos!
O dietă sănătoasă ne poate pastra tinerețea, aspectul sănătos și tonifiat al tenului, elasticitatea pielii, toate acele mici detalii care împreună ne arată sau trădează vârsta biologică.
Hrana este esenţiala vieţii, iar alimentaţia este critică în menţinerea unei sănătăţi optime. Pentru a putea functiona normal, organismul uman necesită un aport constant de energie, aport care se realizează prin intermediul principiilor alimentare. Existenţa unui stări de nutriţie optime promovează creşterea şi dezvoltarea organismului, menţine starea de sănătate, permite desfăşurarea activităţii zilnice şi participă la protecţia organismului faţă de diverse agresiuni sau boli.
Echilibrul alimentar se construieste zilnic, oferindu-i organismului tău toate substantele de care acesta are nevoie, in proportii corecte.
Cu sigurantă iti amintesti de piramida alimentară despre care am inceput să invatam inca din scoala primară. In cadrul ei, alimentele sunt grupate in functie de importanta anumitor grupe in dieta noastră. Cu cat se urcă spre varful piramidei, cu atat acele alimente trebuie consumate mai rar si in cantitati mai mici!

Piramida alimentară cuprinde următoarele grupe:
1. Pâine, cereale, orez şi paste (6-11 porţii pe zi);
2. Legume şi vegetale (3-5 porţii pe zi);
3. Fructe (2-4 porţii pe zi);
4. Lapte şi derivate (2-3 porţii pe zi);
5. Carne, peşte, ouă (2-3 porţii pe zi)
6. Grasimi /Dulciuri
Piramida alimentară subliniază în acelaşi timp echilibrul, varietatea şi moderaţia cu care este necesar ca unele alimente să fie consumate, punând accent pe consumul cerealelor, legumelor şi fructelor.
Cerealele (grâu, ovăz, orez, secară, orz, mei, porumb) reprezintă principalele componente ale dietei. Acestea constituie importante surse nutritive.
Principalii nutrienţi conţinuţi în cereale
- Polizaharide digerabile (amidon)
- Polizaharide nedigerabile (fibre alimentare)
- Minerale (în special fier şi fosfor)
- Vitamine din complexul B (în special tiamina şi acidul nicotinic)
- Vitamina E
- Proteine – prezente într-o cantitate relativ scăzută comparativ cu alimentele bogate în proteine, cum este carnea (totuşi, datorită cantităţilor ingerate, pâinea şi alte cereale au o contribuţie semnificativă la aportul proteic).
Foarte important!
Micul dejun trebuie sa fie cel mai consistent, cu continut mare de carbohidrati care sa asigure energia necesara începerii în forta a activitatilor cotidiene. Asadar, de la micul dejun nu trebuie sa lipseasca alimentele energetice cum ar fi: gemul, dulceata sau mierea, ouale, untul si laptele, precum si cereale, fructe, sucuri de fructe, etc;
Studiati oferta noastra de cereale, fulgi, musli, fainuri, seminte, mirodenii, etc.
Aici gasiti o gama larga de produse pentru diete de slabit si nu numai.