You are currently viewing Glanda tiroidă este cea care controlează întregul organism – Cum o putem menţine sănătoasă

Glanda tiroidă este cea care controlează întregul organism – Cum o putem menţine sănătoasă

Glanda tiroidă este cea care controlează întregul organism – Cum o putem menţine sănătoasă?

Tiroida hipoactivă apare atunci când glanda tiroidă nu reuşeşte să producă o cantitate suficientă de hormoni tiroidieni ce au rolul de a regla întregul organism.

Printre simptome se pot număra creşterea în greutate, oboseala, depresia, problemele de concentrare, piele uscată, constipaţie. În cazul în care nu se tratează, hipotiroidia poate avea repercusiuni grave asupra sănătăţii.

În cele mai multe dintre cazuri, hipotiroidismul este cauzat de boala autoimună cunoscută sub numele de boală Hashimoto.

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună caracterizată printr-o agresare a organismului de către propriul său sistem imunitar.

Este una dintre cele mai frecvente cauze de guşă (creştere în volum al glandei tiroide) şi de hipotiroidism mai ales la femei.

Mulţi dintre cei care suferă de această afecţiune consideră că pentru tratarea hipotiroidiei este suficient doar să ia medicamente.

Astfel, de cele mai multe ori, deşi se află sub efectele medicamentaţiei, continuă să prezinte simptomele în ciuda faptului că analizele de sânge le ies normal.

Trebuie să ştiţi că medicamentele singure nu vă vor scapa de afecţiunea tiroidei hipoactive. Este obligatoriu să aveţi un stil de viaţă şi o alimentaţie corespunzătoare pentru a vă trata definitiv.

Mai jos vă prezentăm câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a avea o tiroidă sănătoasă:
Toate fructele şi legumele conţin fitonutrienți puternici care suportă sistemul imunitar. În cazul unei inflamaţii cauzate de o boală autoimună se recomandă reducerea inflamaţiei prin consumul de antioxidanţi.

De aceea este bine să consumaţi un curcubeu de fructe şi legume din care să vă luaţi cât mai mulţi fitonutrienti valoroşi.
Seleniu

Consumul de alimente bogate în seleniu cum ar fi nucile de Brazilia, crustaceele, ouăle, seminţele de floarea soarelui şi usturoiul vă ajută să aveţi un metabolism sănătos.

Conţinutul de seleniu din alimente diferă în funcţie de sol şi de poziţia geografică. Pentru a vă testa de o posibilă deficienţă de seleniu puteţi face un test de sânge, al părului sau unghiilor.

Iodul

Buna funcţionare a tiroidei necesită un nivel adecvat de iod. Iodul ajută la sinteza hormonilor tiroidieni. Încercaţi să consumaţi cât mai multe alimente cu conţinut bogat de iod cum ar fi algele marine, ananas, sare de mare iodată, spanac şi salată.

Evitaţi consumul în exces al alimentelor ce conţin goitrogeni şi produsele din soia nefermentate.

Stresul este un alt factor cu un mare impact negativ asupra sănătăţii tiroidei şi asupra întregului sistem imunitar. Încercaţi să combateţi stresul implicându-vă în activităţi de relaxare cum ar fi yoga, băile cu apă caldă, sportul, cititul, etc.

Expunerea în exces la fluorură şi bromură poate interfera, de asemenea, cu sănătatea tiroidei dumneavoastră.

Evitaţi consumul de gluten dacă aveţi intoleranţă la acesta. Sunt multe studii care confirmă că bolile autoimune, în special boala Hashimoto, apar ca efect al intoleranţei la gluten.

Evitaţi pe cât posibil consumul de zahăr, cafeină, alimente procesate, conservanţi, aditivi alimentari şi coloranţi sintetici.
Potrivit mai multor studii de cercetare, uleiul de cocos este de mare ajutor în cazul hipotiroidismului căci acesta are capacitatea de a stimula tiroida leneşă.

Sursa: romaniadeastazi.ro

Dacă sunteti in cautarea unui tratament ce stimuleaza glanda tiroida in mod natural si sa ajute la o bună funcționare a glandei tiroide, va recomand oferta noastra de suplimente:

 

Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.