PDFImprimareE-mail

ULEI ARAHIDE /MARASCA– 10ml / 50ml / 100ml / 200ml – SOLARIS

Beneficiile uleiului de arahide Consumat frecvent, dar cu masura, uleiul de arahide poate imbuntatii starea de sanatate. Astfel uleiul de arahide previne bolile de inima, micsoreaza nivelul colesterolului rau, scade apetitul, previne cancerul, artrita (inclusiv duererile de la incheieturi), senzatia de uscaciune a pielii, problemele tenului, constipatia si alte afectiuni. Eficienta uleiului de arahide se bazeaza pe studii stiintifice.
Rating: Nu a fost evaluat încă
Specificatii
Pret:
Prețul de vânzare: 4,00 lei

ulei-arahide-10ml-50ml-100ml-200ml-solaris
  • ulei-arahide-10ml-50ml-100ml-200ml-solaris

Descriere

ULEI ARAHIDE – 10ml / 50ml / 100ml / 200ml – SOLARIS

ULEI ARAHIDE – 100ml / 250ml / 500ml MARASCA– SOLARIS

Caracteristici: Ulei obtinut prin presarea la rece a arahidelor crude, neprajite. Uleiul este apoi decantat si filtrat printr-un filtru de bumbac natural.
Cantitate: 10ml / 50ml / 100ml / 200ml.

Actiune:
Contine acizi Omega 9, acizi Omega 6.
BENEFICII:

  • Uz intern:
    - previne afectiunile cardiace
    - reduce nivelul colesterolului
  • Uz extern:
    - emolient
    - ulei de masaj, ulei de baie

Utilizare:  terapeutic, alimentar sau cosmetic.

 

Arachis hypogaea este numele general sub care sunt cunoscute mai multe specii de arahide, plante leguminoase. Dupa ce plantele infloresc si sunt polenizate, tulpina continua sa dezvolte fructe ingropate sub pamant, crescand pe langa radacini. Au forma unei carapace lunguiete, care contine 2-4 boabe, fiecare invelita intr-o coaja subtire, de culoare rosie.

Din aceste boabe se extrage uleiul de arahide, folosit atat in alimentatie, cat si in cosmetica si industrie. Primii doi producatori pe plan mondial sunt India si China. Uleiul de arahide contine  acizi grasi mononesaturati - 47%, acizi grasi polinesaturati - 32% si acizi grasi saturati - 21%. Acitii grasi mai bine reprezentati sunt cei palmitic, oleic (omega-9), linoleic (omega-6), arahnidic, arahidonic, behenic si lignoceric.

Unul dintre avantajele sale este punctul de fumegare foarte ridicat, ceea ce il face potrivit pentru tehnici culinare care folosesc temperaturi inalte, ca sotarea, sotarea rapida (stir-fry) si prajirea in baie de ulei.

Uleiul de arahide se pastreaza in locuri reci, uscate si intunecoase. Nedeschis, uleiul nerafinat se poate pastra cam un an, dar odata deschis trebuie sa tineti cont de indicatiile de pe eticheta. Uleiul rafinat are o viata mai lunga, rezistand nedeschis si 18 luni. Uleiul de arahide ingheata pe la -5 °C, dar se poate dezgheta usor, tinandu-l in apa calduta; congelarea si decongelarea nu ii afecteaza proprietatile.

Uleiul de arahide presat la rece are un gust si o aroma de arahida mult mai pregnant decat cel rafinat. Si el poate fi folosit la gatit, dar da gust specific, de arahide, preparatelor. Comparativ, uleiul nerafinat are punct de fumegare la 160 °C, iar cel rafinat la 232°C.

Beneficiile uleiului de arahide
Consumat frecvent, dar cu masura, uleiul de arahide poate imbuntatii starea de sanatate. Astfel uleiul de arahide previne bolile de inima, micsoreaza nivelul colesterolului rau, scade apetitul, previne cancerul, artrita (inclusiv duererile de la incheieturi), senzatia de uscaciune a pielii, problemele tenului, constipatia si alte afectiuni. Eficienta uleiului de arahide se bazeaza pe studii stiintifice.

Contraindicatii
Aveti alergie la arahide? Puteti folosi in schimb ulei de arahide. De cele mai multe ori mancarea preparata cu ulei de arahide nu da reactii alergice si asta pentru ca alergia la arahide se datoreaza proteinelor din acestea. Daca prezentati o reactie puternica si vreti sa folositi ulei de arahide, consultati-va cu doctorul vostru inainte. Este de evitat, daca sunteti gravida ori daca alaptati.

Reviews

Nu există comentarii pentru acest produs.