ULEIURI OBTINUTE PRIN PRESARE LA RECE

Evaluare utilizator:  / 1

ULEIURI OBTINUTE PRIN PRESARE LA RECE

BENEFICII PENTRU SANATATE

 

 

Uleiurile obtinute prin presare la rece sunt uleiuri nerafinate chimic care sunt obținute prin presarea mecanică a semințelor. 

Aceste uleiuri sunt bogate în acizi grași polinesaturaţi, în vitamine, minerale şi antioxidanți, ele având o acţiune complexă şi foarte benefică asupra organismului.

            BENEFICII:

- previne îmbătrânirea precoce;

- obține scăderea colesterolului şi a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular;

- poate preveni apariția depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipației, a litiazei renale sau biliare.

 De asemenea, dacă sunt consumate în mod echilibrat, aceste uleiuri au un efect benefic asupra ficatului, a pielii şi sunt foarte utile pentru menținerea echilibrului hormonal. Aceste efecte benefice ale uleiurilor obtinute prin presare la rece nu pot apărea în cazul uleiurilor rafinate, deoarece în acest caz, extracția din semințe se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele benefice ale uleiului, iar pe de altă parte se folosesc multe substanțe chimice pentru rafinarea și stabilizarea uleiului care au o serie de efecte nocive asupra organismului.

 

 

Citește mai departe...

Nutritie

Evaluare utilizator:  / 3

Suntem ceea ce mâncam

 

Salvează Timp! Mănâncă Sănătos!

O dietă sănătoasă ne poate pastra tinerețea, aspectul sănătos și tonifiat al tenului, elasticitatea pielii, toate acele mici detalii care împreună ne arată sau trădează vârsta biologică.

Hrana este esenţiala vieţii, iar alimentaţia este critică în menţinerea unei sănătăţi optime. Pentru a putea functiona normal, organismul uman necesită un aport constant de energie, aport care se realizează prin intermediul principiilor alimentare. Existenţa unui stări de nutriţie optime promovează creşterea şi dezvoltarea organismului, menţine starea de sănătate, permite desfăşurarea activităţii zilnice şi participă la protecţia organismului faţă de diverse agresiuni sau boli.

Echilibrul alimentar se construieste zilnic, oferindu-i organismului tău toate substantele de care acesta are nevoie, in proportii corecte.

Cu sigurantă iti amintesti de piramida alimentară despre care am inceput să invatam inca din scoala primară. In cadrul ei, alimentele sunt grupate in functie de importanta anumitor grupe in dieta noastră. Cu cat se urcă spre varful piramidei, cu atat acele alimente trebuie consumate mai rar si in cantitati mai mici! 

 

 

Citește mai departe...